Endnu en ret lavet, så prinsessen kunne øve sine spise færdigheder. At hun så ikke gad spise noget andet end et par kødboller er jo så en anden side af sagen. Resterne er i hvert fald portionsfrosset, så vi er klar til at prøve igen en anden dag, hvor humøret måske er til det.
Igen er retten tilpasset, så den også findes i en voksen version. Samtidig er der lavet, så der kunne fryses rester ned til en dag, hvor vi skal have noget, der ikke er så børnevenligt.
1 dl bulgur
1 dl små pastaskruer
2 rødløg
1 fed hvidløg
400 g hakkede tomater
1 squash
1 peberfrugt
1 spsk tørret oregano
1 spsk olie
Peber
500 g hakket oksekød
1 spsk tørret oregano
2 spsk rasp
olie
Hak løg og hvidløg fint.
Varm 1 spsk olie i en gryde og tilbered halvdelen af løgene ved svag varme i ca 5 minutter til de er blevet bløde.
Imens skæres squash og peberfrugt i mindre tern.
Tilsæt de hakkede tomater i gryden sammen med tørret oregano og lidt peber. Lad det blive varmet op og tilsæt derefter squash og peberfrugt.
Skru ned for varmen og lad det stå og simre, men kødbollerne laves.
Kom resten af løgene i en skål og tilføj hakket oksekød, basilikum og rasp og rør det godt sammen. Blend evt. det hele, så det ikke er så groft til små munde.
Form farsen til små, lige store kugler og steg dem på en opvarmet pande i lidt olie. De skal vendes ofte og steges i ca. 3 minutter.
Kog pasta og bulgur i hver sin gryde.
Børn:
Tag 1/3 del af tomatsaucen og blend den med en stavblender.
Server det med pasta og kødboller.
Voksne:
Server bulguren med tomatsaucen, som ikke er blendet og kødboller.
Igen er retten tilpasset, så den også findes i en voksen version. Samtidig er der lavet, så der kunne fryses rester ned til en dag, hvor vi skal have noget, der ikke er så børnevenligt.
1 dl bulgur
1 dl små pastaskruer
2 rødløg
1 fed hvidløg
400 g hakkede tomater
1 squash
1 peberfrugt
1 spsk tørret oregano
1 spsk olie
Peber
500 g hakket oksekød
1 spsk tørret oregano
2 spsk rasp
olie
Hak løg og hvidløg fint.
Varm 1 spsk olie i en gryde og tilbered halvdelen af løgene ved svag varme i ca 5 minutter til de er blevet bløde.
Imens skæres squash og peberfrugt i mindre tern.
Tilsæt de hakkede tomater i gryden sammen med tørret oregano og lidt peber. Lad det blive varmet op og tilsæt derefter squash og peberfrugt.
Skru ned for varmen og lad det stå og simre, men kødbollerne laves.
Kom resten af løgene i en skål og tilføj hakket oksekød, basilikum og rasp og rør det godt sammen. Blend evt. det hele, så det ikke er så groft til små munde.
Form farsen til små, lige store kugler og steg dem på en opvarmet pande i lidt olie. De skal vendes ofte og steges i ca. 3 minutter.
Kog pasta og bulgur i hver sin gryde.
Børn:
Tag 1/3 del af tomatsaucen og blend den med en stavblender.
Server det med pasta og kødboller.
Voksne:
Server bulguren med tomatsaucen, som ikke er blendet og kødboller.
0 kommentarer:
Send en kommentar