Hjemme hos os: Madlavning, Bagetid, Brød og kager, Kreative påfund og Familietid. Velkommen.

fredag den 13. december 2013

13. december - Julebag - Luciabrød uden safran


13. december er jo Luciadag. Jeg savner de flotte luciaoptog, som var en del af barndommen, men mon ikke der dukker nogle op når prinsessen bliver lidt større.

Derfor har jeg i år forsøgt mig med at bage Luciabrød. Det blev denne opskrift fra Arla, som jeg brugte, men valgte dog at skifte safran ud med gurkemeje.

Fejrer I lucia hos dig?


Opskrift uden safran
32 brød
100 g smør
½ liter mælk
50 g gær
2½ dl fromage frais
1 tsk gurkemeje
125 g sukker
½ tsk groft salt
950 g hvedemel
Rosiner
Æg

Smelt smør og tilsæt derefter mælken.

Hæld det over i en skål og opløs gæren heri.

Tilsæt fromage frais, gurkemeje, sukker, salt og det meste af melet.

Ælt dejen til den er blank, smidig og slipper skålens sider. Tilsæt evt. mere mel.

Lad hæve tildækket i ca ½ time.

Del dejen i 32 stykker og form den til luciabrød: Tril stykkerne til fingertykke pølser og form dem til S'er.

Læg luciabrødene på 2 plader beklædt med bagepapir og pynt med rosiner.

Lad efterhæve i ca. ½ time.

Pisk ægget sammen med en gaffel og pensl brødene.

Bag luciabrødene i midten af ovenen ved 225 grader i ca. 6 minutter. 
Share:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Popular Posts

Categories

Unordered List

Follow on Bloglovin

Text Widget

Blog Archive

Leveret af Blogger.

Faste læsere

Labels

Søg i denne blog

Blogroll

About

Flickr

BTemplates.com

Copyright © Biancas Kageverden | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com