13. december er jo Luciadag. Jeg savner de flotte luciaoptog, som var en del af barndommen, men mon ikke der dukker nogle op når prinsessen bliver lidt større.
Derfor har jeg i år forsøgt mig med at bage Luciabrød. Det blev denne opskrift fra Arla, som jeg brugte, men valgte dog at skifte safran ud med gurkemeje.
Fejrer I lucia hos dig?
Opskrift uden safran
32 brød
100 g smør
½ liter mælk
50 g gær
2½ dl fromage frais
1 tsk gurkemeje
125 g sukker
½ tsk groft salt
950 g hvedemel
Rosiner
Æg
Smelt smør og tilsæt derefter mælken.
Hæld det over i en skål og opløs gæren heri.
Tilsæt fromage frais, gurkemeje, sukker, salt og det meste af melet.
Ælt dejen til den er blank, smidig og slipper skålens sider. Tilsæt evt. mere mel.
Lad hæve tildækket i ca ½ time.
Del dejen i 32 stykker og form den til luciabrød: Tril stykkerne til fingertykke pølser og form dem til S'er.
Læg luciabrødene på 2 plader beklædt med bagepapir og pynt med rosiner.
Lad efterhæve i ca. ½ time.
Pisk ægget sammen med en gaffel og pensl brødene.
Bag luciabrødene i midten af ovenen ved 225 grader i ca. 6 minutter.
0 kommentarer:
Send en kommentar