Hjemme hos os: Madlavning, Bagetid, Brød og kager, Kreative påfund og Familietid. Velkommen.

mandag den 2. december 2013

2. december - Hjemmelavet julesok - DIY navnBag dagens låge gemmer der sig en julesok.

Det fordi jeg hele sommeren og efteråret har været i sving med at lave min helt egen julesok til prinsessen. Sokken blev taget i brug allerede igår, da det jo udover at være den 1. december også var 1. søndag i advent. Så selvom I har måttet vente til idag, tænkte jeg det ikke gjorde så meget, da det nok er et projekt I først kan nå til næste jul, hvis det var noget I kunne tænke jer at lave selv. 


Selve sokken er broderet på broderistof. Derefter er den klippet til og syet sammen med rødt stof. Her fik jeg lidt hjælp af mor og søster, da jeg som dem der har fulgt mig længe ved, ikke kan finde ud af en symaskine og heller ikke lige har planer om at lære det. 

Til sidst har jeg broderet Amilias navn på selve sokken, da jeg synes det brød meget godt med det hvide og gav en god effekt. 

Mønstret på julesokken kan jeg desværre ikke dele med jer, da der er ophavsret på, men jeg kan vise jer, hvordan jeg har lavet navnet, da det kræver lidt teknik. 


Start med at finde midten af sokken og marker med en stofblyant. (en almindelig blyant kan også bruges, bare det kan gå af igen)


Jeg tegnede navnet over på et ternet stykke papir og talte op hvor meget det ville fylde. Derefter klippede jeg et stykke broderistof i samme størrelse. Jeg sørgede dog for et par rækker i hver ende og foroven- og neden, så der var noget at sy stykket fast med. Eller til hvis jeg nu ikke havde talt helt rigtigt. 

Buk broderistoffet på midten og læg det på den markerede midte på selve sokken. Sy derefter broderistoffet på. Det skal gøres lidt stramt, for at det ikke glider ved de første par sting. 


Brug en spidst broderinål og broder navnet på. Husk at der skal broderes gennem flere lag, så man kan godt blive lidt øm i fingrene. 


Når hele navnet er broderet fjerner du de lodrette snore i broderistoffet, da de er nemmest at trække ud først. Hver snor skal tages enkeltvis, så det kan godt tage noget tid. 


Derefter kan du nemt og hurtigt trække de lange stykker ud. 
Share:

3 kommentarer:

 1. Hvor blev den bare fin med navn også. Glæder mig til du får broderet til mindstemanden til næste år, måske :)

  SvarSlet
 2. Mønsteret er bare så fint - hvor kan man købe det henne? :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Louise. Tak :) Jeg har desværre ikke noget svar, da det er et mønster, som jeg har fået foræret til formålet.

   Slet

Popular Posts

Categories

Unordered List

Follow on Bloglovin

Text Widget

Blog Archive

Leveret af Blogger.

Faste læsere

Follow by Email

Labels

Søg i denne blog

Blogroll

About

Flickr

BTemplates.com

Copyright © Biancas Kageverden | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com