Hjemme hos os: Madlavning, Bagetid, Brød og kager, Kreative påfund og Familietid. Velkommen.

onsdag den 4. december 2013

4. december - Dr. Oetkers Juleopskriftshæfte 2013 - Mandel- karamel fudge


For mange er julen traditionernes tid og derfor har jeg igen i år haft fingrene i Dr. Oetkers Juleopskriftshæfte. Jeg synes det er blevet en sjov lille tradition, at se hvad de har fået med i dette års hæfte og ikke mindst se hvordan opskrifterne udvikler sig efter nye smarte metoder og produkter.

Dette års opskrift blev disse fine mandel- karamel fudges. De blev serveret til vores juledekorationsdag og der fik heldigvis god feedback. Manden min mener også, at dem må jeg meget gerne lave igen en anden gang.

Det er dog værd at bemærke, at de skal stå i køleskabet mindst 12 timer før de kan overtrækkes.


Dr. Oetker har et fint opskriftindeks på deres side, men denne opskrift er vist ikke nået derind endnu.

Opskriften:
100 g mandelsplitter
300 g lys chokolade
30 g smør
100 g sukker
1 dåse (397 g) kondenseret mælk
1 spsk Dr. Oetker Vaniljeekstrakt

Pynt:
300 g chokolade
Dr. Oetker Dekorationsglasur

Form: 15x24 cm, 35-40 stk.

Rist mandlerne gyldne på en tør pande og læg dem til side.

Hak chokoladen fint.

Smelt smørret i en stor tykbundet gryde. Tilsæt sukker og kog blandingen op ved middel varme til sukkeret er smeltet. Tilsæt kondenseret mælk og bring langsomt blandingen i kog under konstant omrøring. Skru ned til svag varme, tilsæt den hakkede chokolade og rør til den er smeltet.

Tag gryden af varmen. Tilsæt mandler og vaniljeekstrakt og rør godt.

Hæld fudgen i formen. Glat overfladen og stil den koldt i mindst 12 timer.

Skær fugen i firkanter ca. 3x3 cm.

Pynt: Hak chokoladen i mindre stykker og smelt den over et vandbad. Vend firkanterne heri.

Læg firkanterne til afkøling på et stykke bagepapir. Når chokoladen er størknet dekoreres med dekorationsglasur, så det ligner små julegaver. (glasuren skal herefter størkne)

Opbevar mandel-karamel fudgen i en tætlukket beholder i køleskabet.


Jeg kunne ikke lige finde mit chokoladeudstyr. Så til at vende firkanterne i chokoladen brugte jeg enden af et par metal grillspyd. De havde en fin løkke, der lige passede til de fine små firkanter.

Share:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Popular Posts

Categories

Unordered List

Follow on Bloglovin

Text Widget

Blog Archive

Leveret af Blogger.

Faste læsere

Follow by Email

Labels

Søg i denne blog

Blogroll

About

Flickr

BTemplates.com

Copyright © Biancas Kageverden | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com