Da der på madplanen var planlagt suppe, gik jeg igang med at finde brød til at dyppe i suppen. Denne opskrift blev fundet i Amos Den Store Bagebog 2. Brødene blev rigtig fine, men de ligner slet ikke dem i bogen.
Jeg tror der er en fejl i bogen, da de ikke skriver hvornår det smeltede smør skal i, så jeg skriver opskriften her, som jeg gjorde.
Egentlig skulle det have været hjemmelavet tomatsuppe til, men vi nåede det simpelthen ikke, derfor blev det en nem løsning, som jeg simpelthen må anbefale. Vi havde nemlig fundet et godt tilbud med Karolines supper og derfor havde vi en toscansk tomatsuppe herfra stående. Så den blev varmet og den smager bare skønt. Den har en fyldig cremet konsistens og er godt krydret. Den er helt sikkert et hit til de dage det skal gå lidt stærkt.
Indisk Naan
550 g Amo Hvedemel
25 g gær
2½ dl vand
50 g sukker
3 spsk mælk
1 sammenpisket æg
2 tsk salt
50 g smeltet smør
Opløs gæren i lunkent vand (ca. 37 grader). Lad det stå i ca. 10 minutte til det begynder at skumme lidt.
Rør sukker, mælk, æg, salt og mel (her tilføjede jeg også det smeltede smør). Ælt dejen til den er ensartet og elastisk (8-10 minutter). Dejen skal være blød.
Smør en skål med olie og læg dejen i. Lad dejen hæve, lunt og tildækket, ca. 1 time, til dobbelt størrelse.
Slå dejen ned.
Del dejen i 2 og rul dem til lange pølser. Del hver pølse i 6 stykker og rul dem ti kugler.
Tryk dem flade på en plade og ladem dem efterhæve, lunt og tildækket, i ca. 30 minutter til dobbelt størrelse.
Bag i ca. 10-12 minutter i en 220 grader forvarmet ovn (varmluft 200 grader).
Jeg tror der er en fejl i bogen, da de ikke skriver hvornår det smeltede smør skal i, så jeg skriver opskriften her, som jeg gjorde.
Egentlig skulle det have været hjemmelavet tomatsuppe til, men vi nåede det simpelthen ikke, derfor blev det en nem løsning, som jeg simpelthen må anbefale. Vi havde nemlig fundet et godt tilbud med Karolines supper og derfor havde vi en toscansk tomatsuppe herfra stående. Så den blev varmet og den smager bare skønt. Den har en fyldig cremet konsistens og er godt krydret. Den er helt sikkert et hit til de dage det skal gå lidt stærkt.
Indisk Naan
550 g Amo Hvedemel
25 g gær
2½ dl vand
50 g sukker
3 spsk mælk
1 sammenpisket æg
2 tsk salt
50 g smeltet smør
Opløs gæren i lunkent vand (ca. 37 grader). Lad det stå i ca. 10 minutte til det begynder at skumme lidt.
Rør sukker, mælk, æg, salt og mel (her tilføjede jeg også det smeltede smør). Ælt dejen til den er ensartet og elastisk (8-10 minutter). Dejen skal være blød.
Smør en skål med olie og læg dejen i. Lad dejen hæve, lunt og tildækket, ca. 1 time, til dobbelt størrelse.
Slå dejen ned.
Del dejen i 2 og rul dem til lange pølser. Del hver pølse i 6 stykker og rul dem ti kugler.
Tryk dem flade på en plade og ladem dem efterhæve, lunt og tildækket, i ca. 30 minutter til dobbelt størrelse.
Bag i ca. 10-12 minutter i en 220 grader forvarmet ovn (varmluft 200 grader).
Ja det ligner boller. Gad vide hvad der er gået galt
SvarSletHej Jasmin
SletEj disse "boller" havde jeg helt glemt. Har faktisk fået svar fra Amo for længe siden. Kunne være jeg lige skulle tjekke min mail, og se om jeg ikke kan få prøvet dem af igen.