Hjemme hos os: Madlavning, Bagetid, Brød og kager, Kreative påfund og Familietid. Velkommen.

mandag den 6. august 2012

Stop spild af mad - Ikea poser med genluk

Herhjemme er vi igang med projekt: Tøm fryseren. Det er der faktisk endt med at gå lidt sport i, og samtidig kan vi se at vores fokus på madspild har ændret sig, idet vi fryser meget mere ned istedet for at det når at blive for gammelt og dermed ende i skraldespanden.

Af den årsag er vi også blevet stor fan af Ikea's poser med genluk. Simpelthen fordi man kan tage det op, som man nu skal bruge, og lade resten forblive frossent.

Et eksempel på dette er når vi køber revet ost. Tit køber vi en større mængde ind, da det jo mange gange er billigere. Herefter fryses det overskydende ned i en pose, som vi så skriver på hvor meget der er i, og efterhånden som vi tømmer posen rettes mængden, så vi hele tiden er up to date.

Derfor ligger der også altid en sort tus forrest i vores øverste skuffe i køkkenet.


Da vi var i USA sidste år lagde vi faktisk mærke til, at man stort set kun kan købe fryseposer med genluk. Det synes jeg helt sikkert burde blive meget mere udbredt i Danmark, da det jo ikke er alle der lige kan komme forbi en Ikea. Men næste gang du er der, synes jeg helt sikkert du skal tage en pakke af disse smarte poser med hjem.

Sidst men ikke mindst vil jeg da lige slå et slag for denne hjemmeside: www.stopspildafmad.dk. Her kan du læse meget mere og få inspiration til hvordan du kan komme igang med at få et bedre overblik over dig madspild.
Share:

6 kommentarer:

 1. Det er en rigtig god idé, Bianca. Vi bruger meget nogle bøtter til at fryse ting ned i (også fra IKEA). Fordelen med poserne er jo, at det er nemmere at skrive på dem :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja bøtter er jo også fremragede til dette. Det funger bare ikke herhjemme, så blev meget imponeret over at de i USA har genluk poser som en selvfølge :) Og de er nemlig nemme at skrive på :)

   Slet
 2. SUPER god idé... For jeg så et program om madspild her den anden dag og blev meget overrasket over hvor meget mad der ryger ud i skraldespanden. Jeg er også ved at finde ud af hvad jeg har m.m. og tænker meget på at få brugt de rester, som man får eller fryse det ned og bruge det en anden dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig helt vildt hvad man ender med at smide ud, hvis man ikke lige tjekker køleskab og fryser en gang imellem. Herhjemme tjekkes køleskabet inden vi overhovedet handler ind :)
   Synes det er fedt at vi i Danmark er begyndt at få øjnene op for mulighederne ved rester :)

   Slet
 3. Vi gør nøjagtig det samme! Det er en fantastisk god måde at have overblik både på køleskab og fryser :D Vi skriver også dato på låget af vores cremefraiche, yoghurt osv, så det bliver brugt inden det bliver for surt, men det kan jo altid bruges i en surdej eller til bagning generelt, så det er slet ik det værste, men godt du giver de gode tips videre :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Nemlig! Det gør simpelthen overblikket meget nemmere når ugens madplan skal laves. En dato på lågene er også genialt. Det er vi ikke blevet så gode til endnu, men det er helt sikkert næste skridt ;)
   Tænkte det var noget der kunne give lidt idéer til andre der som jeg, heller ikke kan få det til at virke med bøtter :)Man kan i hvert fald ikke skabe fokus nok på dette område :)

   Slet

Popular Posts

Categories

Unordered List

Follow on Bloglovin

Text Widget

Blog Archive

Leveret af Blogger.

Faste læsere

Follow by Email

Labels

Søg i denne blog

Blogroll

About

Flickr

BTemplates.com

Copyright © Biancas Kageverden | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com