Hjemme hos os: Madlavning, Bagetid, Brød og kager, Kreative påfund og Familietid. Velkommen.

tirsdag den 28. august 2012

Stop spild af mad - oprydning i grøntsagsskuffen

Denne weekend har vi været på tur med svigerfamilien. Da vi søndag endte hjemme hos os blev køletaskerne tømt og det hele kom i vores køleskab. Da de andre skulle hjem var der ingen der havde overskud til at få fordelt maden, så derfor endte det med vi havde et meget rodet køleskab, som vi ikke anede hvad indeholdt. 

Jeg gik derfor i sving med at få tømt grøntsagsskuffen samt diverse poser der var lagt ind i køleskabet med frugt og grønt. Noget af det havde vi selvfølgelig haft liggende i forvejen, men langt det meste er fra weekenden. 

De sidste par timer har jeg derfor tilbragt i køkkenet med at snitte, hakke og få idéer til resterne, da de bestemt ikke skulle ende med at blive smidt ud. 

Ud over dette har vi en del pålæg fra frokosten i weekenden, som imorgen bliver gennemgået og lavet til lidt lækre madder til aftensmaden. Så meget mere om det senere. 

Da der var nogle ingredienser jeg manglede, blev en del gjort klar til at blive brugt imorgen til andre projekter og noget af det er gjort klar og puttet i fryseren til senere brug. 

Resultatet af anstrengelserne indtil videre: 


- En hel pakke champignon blev skåret i skiver og gemt i en genluk pose, så vi kan tage det vi skal bruge op af fryseren lidt ad gangen. Derudover blev der taget lidt fra til at lave ristede champignon til morgendagens madder. 
- 2 peberfrugter blev skåret ud og ligeledes gemt i en genluk pose til fryseren. Herudover var der 2 stk snackpeber, hvor en del af det blev skåret ud og gemt til morgendagens madder, mens resten blev gemt i posen til fryseren. 
- 1 agurk der allerede var skåret i tern, blev skåret til i mindre tern, så den er klar til at blive benyttet til hjemmelavet agurkesalat imorgen. 
- 6 gulerødder blev revet, så de er klar til at blive syltede imorgen. Jeg har lige hældt lidt limesaft over, så de holder friskheden. 
- 3 bananer er most og klar til at komme i bananmuffins. 
- 2 pærer og 1 æble blev syltede og gemt i glas. Mere om det i et senere indlæg. 

Derudover var der nogle tomater, som sagtens kan holde til at blive brugt i løbet af denne uge, så de blev lagt retur i skuffen. Alt i alt synes jeg, at jeg fik et godt overblik over resterne og nyder at jeg ved hvad de skal bruges til, så de ikke går til spilde. 
Share:

7 kommentarer:

 1. Svar
  1. Ja ikke. Ville simpelthen ikke risikere at måtte smide det ud.

   Slet
 2. Svar
  1. Dejligt når man føler man gør noget godt for miljøet. :)

   Slet
 3. Det er en super god idé. Rart at du får brugt al maden.

  SvarSlet

Popular Posts

Categories

Unordered List

Follow on Bloglovin

Text Widget

Blog Archive

Leveret af Blogger.

Faste læsere

Follow by Email

Labels

Søg i denne blog

Blogroll

About

Flickr

BTemplates.com

Copyright © Biancas Kageverden | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com