Hjemme hos os: Madlavning, Bagetid, Brød og kager, Kreative påfund og Familietid. Velkommen.

mandag den 20. august 2012

Tøm fryseren for kagerester - træstammer og trøffelkugler

Det er godt nok ved at være et stykke tid siden, men herhjemme har vi brugt en del energi på at få et overblik over vores, til tider, meget fyldte fryser. Derfor blev fryseren tømt for alle de kagerester jeg kunne finde. Kageresterne er fra de kager jeg får bagt, hvor der skal skæres til eller andet, der giver lidt kage i overskud. Derfor kan man godt ende med at have en del liggende, men når man har en sød tand og elsker kager, så bliver disse altså ikke smidt ud.

Jeg gik derfor i sving med at få lavet en kagemasse, der kunne bruges. Jeg bruger stort set altid den samme kombination. Nemlig, kagerester, smørcreme (som jeg som regel også har en rest af i fryseren), hindbærmarmelade og mørk rom (kan evt. erstattes med romessens).

Først blender jeg kageresterne i min Kenwood, så de er smuldret godt. Derefter kommer jeg lidt smørcreme i (pas på med at komme for meget i, da du altid kan give det mere undervejs). Derefter kommes lidt rom og hindbærmarmelade. Alt dette gøres til det har en smag og konsistens, som jeg er tilfreds med.

Jeg havde besluttet at en stor del af massen skulle bruges til træstammer. Jeg gik derfor igang med at farve marcipan, hvilket gøres sammen med mine sædvanlige partners in crime, nemlig flormelis fra Dansukker, grøn frugtfarve fra Dr. Oetker og marcipan fra Odense Marcipan.Marcipanen ruller jeg derefter ud og skærer til i den størrelse jeg ønsker mine træstammer skal være.


Kagemassen trilles til pølser, som ligges på marcipanen og rulles sammen. Marcipanen skæres af når den er nået hele vejen rundt om kagemassen og det fortsætter jeg med indtil der ikke kan laves mere af den strimmel marcipan jeg har gang i. Derefter laves en ny osv.

Da der var brugt så meget af marcipanen, at jeg ikke synes der kunne komme flere træstammer ud af det, blev den sidste kagemasse trillet til kugler sammen med det marcipan der var til overs.

Træstammerne blev dyppet i smeltet chokolade og derefter kom kagekuglerne også et smut i, så jeg endte ud med disse resultater:Share:

5 kommentarer:

 1. Uhm, de ser rigtigt gode ud. Skal også have prøvet at lave sådan nogle eller trøfler en dag, har vist en del kagerester i fryseren efterhånden.

  SvarSlet
 2. Det kan virkelig anbefales. Synes det er super fedt at få brugt nogle af alle resterne istedet for at smide dem ud, samtidig med at det virkelig er et hit hos de fleste med sådanne smagshapsere :)

  SvarSlet
 3. Åhh, det ser lækkert ud - det er læææænge siden jeg sidst har lavet træstammer... Det er bare så svært at finde en anledning til det - det skal jo også spises... Så det må blive en dag hvor jeg har nogle friske kagerester så de kan komme i fryseren...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hehe. ja de skal jo spises. Her er der dog rigeligt med aftagere :-)

   Slet

Popular Posts

Categories

Unordered List

Follow on Bloglovin

Text Widget

Blog Archive

Leveret af Blogger.

Faste læsere

Follow by Email

Labels

Søg i denne blog

Blogroll

About

Flickr

BTemplates.com

Copyright © Biancas Kageverden | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com