Herhjemme laver vi næsten hver søndag aften en oversigt over ugen efter, da manden har skiftende arbejdstider, og vi samtidig kan tage højde for maden, når han har sene dage og skal have aftensmaden med på arbejde.
Så vi har egentlig altid lavet en madplan, den har dog altid været vejledende, da vi nogengange finder på noget andet eller bytter rundt på dagene osv.
Nu har vi dog besluttet at forsøge at følge en madplan. Det er simpelthen fordi, det for mig, logisk nok, er blevet lidt mere besværligt lige at smutte ud og hente det vi mangler, når lillepigen også skal med i tidsplanen. Samtidig er vi blevet lidt dårlige til at få det grønne med på tallerkenen, så det skulle gerne blive nemmere nu.
Madplanen er dog stadig ikke mere fast, end at vi kan skubbe en dag, hvis vi lige får lyst til et eller andet specielt.
Derfor ser næste uges madplan således ud:
Mandag: Nakkefilet med hjemmelavede pommes og ovnbagte tomater
Tirsdag: Ribbensteg med kartofler, gulerødder og persillesovs
Onsdag: Spise ude (ser hvad det ender med)
Torsdag: Biksemad i form af rester fra mandag og tirsdag (manden arbejder)
Fredag: Pasta med squash og chorizo
Lørdag: Fiskefrikadeller med lækker salat og hjemmebagt flute
Søndag: rester
Laver I madplan og lykkes det at følge den?
Så vi har egentlig altid lavet en madplan, den har dog altid været vejledende, da vi nogengange finder på noget andet eller bytter rundt på dagene osv.
Nu har vi dog besluttet at forsøge at følge en madplan. Det er simpelthen fordi, det for mig, logisk nok, er blevet lidt mere besværligt lige at smutte ud og hente det vi mangler, når lillepigen også skal med i tidsplanen. Samtidig er vi blevet lidt dårlige til at få det grønne med på tallerkenen, så det skulle gerne blive nemmere nu.
Madplanen er dog stadig ikke mere fast, end at vi kan skubbe en dag, hvis vi lige får lyst til et eller andet specielt.
Søndagens tallerken:
Kotelet med svitset rødløg, kartofler, ovnbagte gulerødder og squash og persillesovs
Derfor ser næste uges madplan således ud:
Mandag: Nakkefilet med hjemmelavede pommes og ovnbagte tomater
Tirsdag: Ribbensteg med kartofler, gulerødder og persillesovs
Onsdag: Spise ude (ser hvad det ender med)
Torsdag: Biksemad i form af rester fra mandag og tirsdag (manden arbejder)
Fredag: Pasta med squash og chorizo
Lørdag: Fiskefrikadeller med lækker salat og hjemmebagt flute
Søndag: rester
Laver I madplan og lykkes det at følge den?
Uhmmm en LÆKKER madplan... Vi har også sådan en relativ løs madplan herhjemme også pga. hvis vi bliver syge eller manden lige får lyst til noget andet (hvilket han ofte gør sidst på ugen...)
SvarSletAltså var det der på planen herhjemme ville jeg SØRGE for at den blev holdt :P Tak for inspirationen!
Uh.. Læg gerne madplan ud. Kunne jo være du kunne inspirerer mig :)
SletDet lyder som en god mad-uge.. Jeg laver madplan for tre uger af gangen faktisk, og vi følger den for det meste, men selvfølgelig kan der være nogle rester eller en lyst til et eller andet andet, der melder sig, så afviger vi. Men vi kommer som regel ind på sporet igen :) I dag siger madplanen ovnbagt laks med rodfrugter og bagekartofler, mums. Min mand arbejder også på skiftende tider, men har heldigvis arbejdsplanen nogle måneder forud, så det før det nemt at planlægge :)
SvarSlet3 uger ad gangen. Jeg er imponeret. Det har jeg alligevel ikke fantasi til. :) Men ja man skal altså kunne afvige lidt, ellers går resterne jo bare til spilde + man jo godt kan have noget man virkelig meget har lyst til at spise :) Herhjemme kan mandens arbejdsplan godt ændre sig lidt med kort tids varsel, da han er mellemleder og derfor skal tilpasse sig resten af medarbejderne.
Slet