Hjemme hos os: Madlavning, Bagetid, Brød og kager, Kreative påfund og Familietid. Velkommen.

lørdag den 20. oktober 2012

Svamperuller - Canelloni med svampe og spinat

Når man sådan får gæster til spisning, og det er længe siden man har prøvet nye opskrifter af, lader man ikke sådan en mulighed gå ens næse forbi.

Derfor gik manden og jeg igang med at kigge efter idéer og faldt over oktober måneds Spis Bedre blad.

Vi ville gerne finde noget, der var nemt at gå til og samtidig nyt og spændende. Så vi smuttede begge i køkkenet og fik kreeret lidt god mad. Elsker at vi begge kan lide og lave mad, og især at vi hygger os med at lave mad sammen.


Til venstre ses de ovnbagte gulerødder, i midten er det Svamperullerne - Canelloni med svampe og spinat og til højre tomatsalaten.

Du får her opskriften på hvordan vi lavede svamperullerne og de andre opskrifter kommer i et senere indlæg, da det ellers bliver alt for langt at læse.

Svamperuller - Canelloni med svampe og spinatSelvom vi fulgte opskriften syntes vi begge, at der var alt for meget bechamel. Som I kan se på billedet kan man desværre slet ikke se rullerne, så det bliver en mindre mængde næste gang.

Det tager ca. 1 time at lave denne ret og det smager skønt. Synes dog det minder meget om lasagne, så skal jeg lave det igen, er det helt sikkert fordi jeg synes det er sjovt at det er ruller istedet for plader.

300 g hakket oksekød
½ porre
250 g champignoner (vi brugte en blanding af brune og almindelige)
1 potte timian
2 spsk olivenolie
3 fed hvidløg
200 g frossen spinat, optøet
1 bæger ricotta
1 dl letmælk
1+1 tsk salt
friskkværnet sort peber
1 pakke friske lasagneplader (250 g)

Bechamel:
8 dl letmælk
4 spsk majstivelse + vand
2 dl revet ost

Sæt ovnen på 225 grader

Ren porren, og skær den i fine skiver. Rens og hak champignonerne. Hak timianen fint.

Steg champignonerne i olivenolie på en stor pande i ca. 4 minutter. Tilsæt porre og 1 knust fed hvidløg. Steg 1 min. Tilsæt det hakkede kød og steg i ca. 5 min til det smuldrer og skifter farve. Sluk for varmen.

Tryk vandet ud af spinaten, og findel den. Bland det hakkede kød med spinat, ricotta, 1 dl. mælk, halvdelen af timianen, 1 tsk salt og friskkværnet peber.

Skær hver pastaplade i to på tværs, og læg dem ud på køkkenbordet. Fordel farsen jævnt nederst på pastapladerne. Rul sammen og læg rullerne i et smut ovnfast fad.

Bechamel: Bring 8 dl mælk i kog i en gryde under omrøring. - hold øje med, at det ikke koger over. Rør majsstivelse sammen med 4 spsk vand. Pisk jævningen i mælken, og lad det hele koge op.

Rør 1½ dl ost og den resterende timian i. Tilsæt 2 knuste fed hvidløg og 1 tsk salt. Fordel saucen jævnt over pastarullerne. Drys ½ dl ost over, og bag rullerne midt i ovnen i ca. 30 min. 
Share:

2 kommentarer:

Popular Posts

Categories

Unordered List

Follow on Bloglovin

Text Widget

Blog Archive

Leveret af Blogger.

Faste læsere

Follow by Email

Labels

Søg i denne blog

Blogroll

About

Flickr

BTemplates.com

Copyright © Biancas Kageverden | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com