Hjemme hos os: Madlavning, Bagetid, Brød og kager, Kreative påfund og Familietid. Velkommen.

onsdag den 13. maj 2015

Havregrynsmuffins - bag med børn

Herhjemme valgte vi at lade rod i køkkenet være rod, da Trolden og jeg var igang med at bage pølsehorn. Istedet brugte vi hævetiden på lige at røre disse skønne havregrynsmuffins sammen. 

Det er super gode muffins til børnene, da det istedet for en sød kage minder om en et lille brød med lidt sødt. 


Det er ikke første gang jeg laver disse muffins, men denne gang havde jeg ikke mere margarine, så brugte madolie istedet og droppede hindbærmarmeladen i midten, da det skulle være nemt for små hænder at nyde kagen bagefter. Jeg droppede også at bruge røremaskine, da Trolden synes det er vildt sjovt selv at holde el-piskeren. Samtidig blev alt blandet godt sammen istedet for den lidt mere omstændige fremgangsmåde, som er beskrevet i den første opskrift

Jeg har forsøgt at skrive, hvordan Trolden og jeg fordelte opgaven, så vi begge synes det gik godt. 

Opskriften er til 12 almindelige størrelse muffins

150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 tsk salt
1 tsk kanel
75 g havregryn
150 g sukker
125 g margarine
1 æg
1 tsk vaniljeessens
2½ dl neutral yoghurt

2 håndfulde frysetørrede jordbær (kan udelades)

Topping:
50 g havregryn
50 g lyst rørsukker
2 spsk mel
1 tsk kanel
½ tsk salt
60 g usaltet smør

Start med at lave toppingen ved at komme alle ingredienserne i en skål og rør sammen med el-pisker til der er dannet klumper.
Lad barnet styre el-piskeren, men hold gerne ved skålen imens (eller el-piskeren hvis den er meget tung for barnet at holde)

Varm ovnen til 180 grader.

Bland alle ingredienserne sammen i en skål og pisk godt med el-piskeren. 

Lad barnet styre el-piskeren, men hold gerne ved skålen imens (eller el-piskeren hvis den er meget tung for barnet at holde)



Fordel dejen i muffinsformene ca. 2/3 del i hver form.
Brug lidt mere stabile muffinsforme. Man kan ofte få nogen i pap i forskellige supermarkeder. 
Lad barnet fordele dejen med en ske og kommer der ikke lige meget i hver form, så går det nok. Bare det er nogenlunde fordelt. 

Fordel topping på hver muffin. 
Lad barnet fordele smuldreret på hver muffin og lad være med at tænke på hvor meget der fordeles på hver. 

Bages i 25-30 minutter. 
Share:

2 kommentarer:

Popular Posts

Categories

Unordered List

Follow on Bloglovin

Text Widget

Blog Archive

Leveret af Blogger.

Faste læsere

Follow by Email

Labels

Søg i denne blog

Blogroll

About

Flickr

BTemplates.com

Copyright © Biancas Kageverden | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com