Efter at april endte med at være en lidt rodet måned, når det kommer til madplanerne, er vi nu begyndt igen. Det er helt klart den nemmeste måde at få noget sundt og samtidig lidt nemmere mad på bordet.
Når vi handler kød er det ofte en ugepakke hos slagteren eller noget der lige frister, når vi alligevel er ude og handle. Derfor er vores madplaner ofte bygget op over det der ligger i fryseren og her lå tilfældigvis et par svinemørbrad. Ofte synes jeg retter med svinemørbrad godt kan blive lidt tunge, hvilket jeg gerne ville undgå, og det synes jeg lykkedes meget godt.
Et tip når du køber hvidkål til ugens retter: Hak/snit det på en gang og fordel det i portion efter hvor meget du skal bruge og kom det i poser, hvor der står hvilken dag du skal bruge hvad. Det der så er til overs kan sagtens fryses ned til en ret en anden dag.
Hvidkålssalat:
½ hvidkål
1 bøtte feta eller ½ blokost skåret i tern
1 bundt persille
½ dl olivenolie
Snit hvidkålet fint og kom det i en skål.
Hak persillen og bland den sammen med de andre ingredienser og hvidkålen.
Stil på køl til det skal bruges.
Svinemørbrad i fad:
1 svinemørbrad
400 g friske champignon eller 2 glas
2 løg
2 dl creme fraiche
1 dl mælk
2,5 creme fine eller fløde
karry
salt og peber
Rens svinemørbraden og skør den i ca. 1 cm tykke skiver.
Svits kødet på en pande og krydr med karry, salt og peber.
Kom det svitsede kød i et smurt ovnfast fad.
Hak løg og skær champignon i skiver og svits det på panden fra kødet. Kom det derefter ovenpå kødet i det ovnfaste fad.
Bland creme fraiche, mælk, og creme fine og hæld det oveni fadet.
Kom fadet i ovnen ved 175 grader i ca. 30 minutter.
Når vi handler kød er det ofte en ugepakke hos slagteren eller noget der lige frister, når vi alligevel er ude og handle. Derfor er vores madplaner ofte bygget op over det der ligger i fryseren og her lå tilfældigvis et par svinemørbrad. Ofte synes jeg retter med svinemørbrad godt kan blive lidt tunge, hvilket jeg gerne ville undgå, og det synes jeg lykkedes meget godt.
Et tip når du køber hvidkål til ugens retter: Hak/snit det på en gang og fordel det i portion efter hvor meget du skal bruge og kom det i poser, hvor der står hvilken dag du skal bruge hvad. Det der så er til overs kan sagtens fryses ned til en ret en anden dag.
Hvidkålssalat:
½ hvidkål
1 bøtte feta eller ½ blokost skåret i tern
1 bundt persille
½ dl olivenolie
Snit hvidkålet fint og kom det i en skål.
Hak persillen og bland den sammen med de andre ingredienser og hvidkålen.
Stil på køl til det skal bruges.
Svinemørbrad i fad:
1 svinemørbrad
400 g friske champignon eller 2 glas
2 løg
2 dl creme fraiche
1 dl mælk
2,5 creme fine eller fløde
karry
salt og peber
Rens svinemørbraden og skør den i ca. 1 cm tykke skiver.
Svits kødet på en pande og krydr med karry, salt og peber.
Kom det svitsede kød i et smurt ovnfast fad.
Hak løg og skær champignon i skiver og svits det på panden fra kødet. Kom det derefter ovenpå kødet i det ovnfaste fad.
Bland creme fraiche, mælk, og creme fine og hæld det oveni fadet.
Kom fadet i ovnen ved 175 grader i ca. 30 minutter.
Den hvidkålssalat lyder lækker, og god ide med at få hakket hele hvidkålen med det samme :) kh pia
SvarSletTak søde Pia. Det gør bare tingene lidt nemmere i en travl hverdag, synes jeg :)
Slet