Lidt fra den gamle blog, skrevet den 28. december 2009:
Så ville jeg forsøge mig på ny med honningkageopskriften, da jeg syns den smager super skønt.
Manden min hjalp mig med at pynte dem med royal icing.
De blev givet til familien, hvor vi kom frem her i juledagene.
Lun honningen til den er flydende og bland æggeblommerne samt de øvrige ingredienser i. Ælt dejen til den er glat. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet i ca. 1 døgn.
Rul dejen ud til 3-4 mms tykkelse. Stik kagerne ud og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Bag honningkagerne nederst i ovnen ved 170 grader i ca. 10 min.Lad dem afkøle og pynt dem.
Med alm. små udstikkere fik jeg ca. 150 stykker. Der gik dog lidt tabt under smagningen...
_________________________
Efter bagning har jeg lagt et vådt viskestykke hen over dem, så de kunne suge så meget fugt som muligt.
Så ville jeg forsøge mig på ny med honningkageopskriften, da jeg syns den smager super skønt.
Manden min hjalp mig med at pynte dem med royal icing.
De blev givet til familien, hvor vi kom frem her i juledagene.
2 tsk. Potaske
3 æggeblommer
500 g. honning
500 g. hvedemel
3 tsk. brunkagekrydderi
1 tsk. hjortetaksalt
Opløs potasken i æggeblommerne - potasken skal være helt opløst. (Blandingen kan udvikle en lille smule varme, det er helt naturligt)
Lun honningen til den er flydende og bland æggeblommerne samt de øvrige ingredienser i. Ælt dejen til den er glat. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet i ca. 1 døgn.
Rul dejen ud til 3-4 mms tykkelse. Stik kagerne ud og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Bag honningkagerne nederst i ovnen ved 170 grader i ca. 10 min.Lad dem afkøle og pynt dem.
Med alm. små udstikkere fik jeg ca. 150 stykker. Der gik dog lidt tabt under smagningen...
_________________________
Kommentarer:
Jeg har efterfølgende forsøgt mig med at lave dem dobbelt så tykke og bage dem i ovnen med en skål vand, da de derved får lidt fugt.
Efter bagning har jeg lagt et vådt viskestykke hen over dem, så de kunne suge så meget fugt som muligt.
De er derefter lagt i plastikposer med mellemlægspapir imellem. Til sidst overtrukket med chokolade og pyntet og derefter igen i lukkede poser, så de holder på fugten.
De har fået meget ros og syns selv de blev lige så gode som bagerens.
De smagte bare mums - har tagget dig i en blogleg :) http://snoretoppen.blogspot.com/2010/05/tagget-i-en-blogleg.html
SvarSlet