Hjemme hos os: Madlavning, Bagetid, Brød og kager, Kreative påfund og Familietid. Velkommen.

torsdag den 25. august 2011

Lørdag var stor bagedag - bagels

Endnu en opskrift fra et af mine Spis Bedre blade skulle prøves af. Denne kommer fra bladet som udkom marts 2010.

Opskriften lyder således:
25 g gær
5 dl lunkent vand
2 spsk lys sirup
1 spsk saltflager (eller groft salt)
ca. 13 dl hvedemel med højt glutenindhold (780 g)

Til kogning:
ca. 2 liter vand
2 spsk sukker

Pynt:
birkes eller sesamfrø

Smuldr gæren ud i skål, og rør den ud i lunkent (37 grader) vand. Rør sirup og salt ud i dejvæsken, og ælt melet i lidt ad gangen. Ælt dejen godt igennem ca. 5 min. på et let meldrysset bord.

Læg dejen tilbage i skålen, og lad den hæve tildækket ca. 1 time under et rent viskestykke.

Tag den hævede dej op, og del den i 12 lige store stykker. Rul hvert stykke til en ca. 30 cm lang pølse, som er noget smallere i enderne. Form dem til runde kranse, og fæstn enderne. Læg kransene på meldrysset bagepapir. Lad dem hæve tildækket i ca. 20 min.


Sæt ovnen på 225 grader. Bring vand og sukker i kog i en sauterpande. Læg 3-4 kranse i, og lade dem koge ca. 3 min. Vend dem nogle gange under kogningen.


Tag brødene op med en hulske, og læg dem på en plade med bagepapir. Drys med birkes eller sesamfrø. Bag midt i ovnen ca. 20 min. Lad afkøle på bagerist.


De blev severet til vores lille picnic med laks og purløg.


Share:

6 kommentarer:

  1. Smagte bare mums! og super lækkert med laks og purløg :) er glad for det var dig der stod for maden og ikke mig haha :)

    SvarSlet
  2. H.v.o.r ser det lækkert ud ! - elsker bagels men har aldrig prøvet at bage dem selv. Det må prøves en dag. Tak for opskriften :-)

    SvarSlet
  3. Søs-> Ja de smagte altså bare godt. Dejligt når det lykkes. ;)

    Bettina-> De er virkelig nemme at lave, så kan kun anbefale dem :D

    SvarSlet
  4. Uhmm, hjemmebagt bagels er godt, jeg må vist snart igang igen. Jeg har dog kun lavet nogen med kanel og rosiner :-)

    KH
    Birthe

    SvarSlet
  5. Nomnomnom det ser bare LÆKKERT ud! Jeg har selv prøvet at bage bagels før (dog en anden opskrift) og de blev da bare super lækre! Meget bedre end de der købe-nogen... og så med laks på! kan det blive meget bedre???? Wooof :D

    SvarSlet
  6. Bagels, mums. Dem bare jeg også ♥ nogle gange kommer jeg kanel og rosiner i og bruger dem til en mellemmåltid.

    SvarSlet

Popular Posts

Categories

Unordered List

Follow on Bloglovin

Text Widget

Blog Archive

Leveret af Blogger.

Faste læsere

Follow by Email

Labels

Søg i denne blog

Blogroll

About

Flickr

BTemplates.com

Copyright © Biancas Kageverden | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com