Hjemme hos os: Madlavning, Bagetid, Brød og kager, Kreative påfund og Familietid. Velkommen.

søndag den 14. august 2011

Napoleonshatte med blød nougat a la Mette Blomsterberg

Efter vi er kommet hjem, er vi gået igang med den helt store oprydning, da vores hus har fået lov at sejle lidt pga travlhed i foråret. I den forbindelse fik grøntsagsskuffen i køleskabet den helt store gennemgang. Her i huset har vi nemlig ikke grøntsager i skuffen, men fondant og andre gode kageting.

Her fandt jeg derfor denne fra madbloggertræffet: (billede er lånt her, da jeg glemte at tage billede før jeg gik igang)


Denne skulle da bruges og da jeg efter at have læse Birthes blogindlæg fik vanvittig meget lyst til Napoleonshatte måtte det være her jeg skulle forsøge mig.

Herhjemme på kagebogshylden står denne skønne bog: "Forelsket i det søde liv" af Mette Blomsterberg. Så jeg har brugt opskriften fra denne og den kan varmt anbefales.

Så i onsdags gik jeg igang med at lave kransekagemasse og mørdej, så det var klar. Jeg har valgt at lave den uden pistacienødder.

Torsdag aften var det derfor i sving:


Mørdej 
300 g hvedemel
150 g stuetempereret smør
100 g flormelis
1 stort æg

Alle ingredienser æltes sammen med hænderne til en ensartet dej.
Stil dejen koldt minimum ½ time inden udrulning.

Kransekagemasse (iflg. opskriften bruges ½ portion, men jeg kunne nu godt have brugt en hel)
100 g sukker
2 store æggehvider
250 g ren rå marcipan

Rør sukker og æggehvider sammen, og lad trække ca ½ time for at opløse sukkeret.
Sukkerhviden tilsættes marcipanen lidt efter lidt, til kransekagemassen er ensartet.
Kransekagemassen er nu klar til brug.

Øvrige ingredienser
ca. 150 g nougat
ca 250 g chokolade

 

Mørdejen rulles forholdsvist tyndt og udstikkes i cirkler, ca. 8 cm i diameter.
Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
I midten af hver cirkel lægges en lille smule nougat.


Kransekagemassen lægges oven på nougaten som en kugle på størrelse med en lille bordtennisbold.
Tag en lille smule vand på hænderne, så hænger kransekagemassen ikke i.
Anvend aldrig mel til dette formål.

Fold mørdejen omkring kransekagekuglerne med et tryk tre steder. Brug tre fingre: venstre hånds pege- og tommelfinger og højre hånds pegefinger.

Bages ved 200 grader, til de er gyldne, det vil sige ca. 8-10 minutter.

Tag dem ud af ovnen, og lad dem afkøle helt.
Stilles i køleskabet indtil servering.
Napoleopnshattene kan opbevares på køl i ca. 3 dage eller frys i en tætsluttet beholder i op til 3 uger.


Dryp eventuelt de kolde napoleionshatte i chokolade.


Det færdige resultat - Pakket og klar til at have med til spisning hos gode venner fredag aften.
Share:

6 kommentarer:

  1. Mums, de ser vel nok gode ud!!! Jeg er sikker på at de vakte lykke :-)

    KH
    Birthe

    SvarSlet
  2. dem gad jeg godt at smage :)

    SvarSlet
  3. Mmh, de ser også bare rigtig gode ud. Jeg mangler også at få lavet noget med den grove marcipan. Det må jeg snart se at få gjort.

    SvarSlet
  4. Holder med Micha, vi vil også smage :-) De ser da bare for lækre ud.
    Knus.

    SvarSlet
  5. Hvor ser de gode ud! Jeg bliver altid så imponeret over, at i tøser bare lige bager den slags.. Jeg synes det lyder indviklet :P

    SvarSlet
  6. Hol op hvor ser de bare lækre ud Bianca :) Jeg har aldrig fået afprøvet Mette's napoleons hatte, da jeg aldrig lige har marcipan på lager, og synes det er så dyrt. Nu har jeg marcipan på lager, så måske de skal afprøves snart :)

    SvarSlet

Popular Posts

Categories

Unordered List

Follow on Bloglovin

Text Widget

Blog Archive

Leveret af Blogger.

Faste læsere

Labels

Søg i denne blog

Blogroll

About

Flickr

BTemplates.com

Copyright © Biancas Kageverden | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com