Søndag skulle jeg med manden min, min søster, svoger og nevø til Disney koncert i Ledrebog Slotspark. Derfor stod lørdagen i bagningens tegn, da jeg havde lovet at tage mig af maden og få samlet en lækker picnic sammen.
Først blev der bagt små grønne pirogger, dernæst var det bagels og til sidst whoopie pies. Sidstnævnte har givet en del hovedbrud, da jeg gerne ville lave den klassiske chokolade whoopie pie med marshmallow fyld. Dette kræver dog at man har adgang til marshmallow fluff, hvilket jeg ikke har kunnet nå at skaffe. Min løsning på dette vil jeg fortælle mere om i et senere indlæg.
De små pirogger er lavet ud fra en opskrift jeg fandt i mit Spis Bedre blad fra april 2011.
Jeg valgte dog at bruge hjemmelavet pizzadej, istedet for en færdig rulle. Jeg lavede den grove version, som jeg tidligere har brugt her. Samtidig havde jeg fået købt revet mozarella istedet for de hvide kugler.
Opskriften i bladet lyder således:
1 rulle pizzadej
1 peberfrugt, rød eller gul
1 spsk olivenolie
250 g kogt kartoffel
50 g baby spinat
1 tsk salt, friskkværnet peber
1 pose frisk mozarella, 125 g
mælk eller æg til pensling
Sæt ovnen på 200 grader
Skær peberfrugten i små tern, og steg i olivenolie ved lav varme i 10 min. til ternene er møre.
Skær de kogte kartofler i små tern, og kom dem ved sammen med spinat. Steg et kort øjeblik, og krydr med salt og peber.
Skær osten i små tern, og bland med kartoffelmassen.
Udstik pizzadejen i fire store cirkler (jeg lavede en del små istedet), og fordel fyldet midt på hver dejcirkel. Fold dem sammen til halvmåner, og klem dejen godt sammen, brug en gaffel.
Læg piroggerne på en bageplade med bagepapir, og pensel med æg eller mælk. Bag piroggerne i ca. 15 min.
Først blev der bagt små grønne pirogger, dernæst var det bagels og til sidst whoopie pies. Sidstnævnte har givet en del hovedbrud, da jeg gerne ville lave den klassiske chokolade whoopie pie med marshmallow fyld. Dette kræver dog at man har adgang til marshmallow fluff, hvilket jeg ikke har kunnet nå at skaffe. Min løsning på dette vil jeg fortælle mere om i et senere indlæg.
De små pirogger er lavet ud fra en opskrift jeg fandt i mit Spis Bedre blad fra april 2011.
Jeg valgte dog at bruge hjemmelavet pizzadej, istedet for en færdig rulle. Jeg lavede den grove version, som jeg tidligere har brugt her. Samtidig havde jeg fået købt revet mozarella istedet for de hvide kugler.
Opskriften i bladet lyder således:
1 rulle pizzadej
1 peberfrugt, rød eller gul
1 spsk olivenolie
250 g kogt kartoffel
50 g baby spinat
1 tsk salt, friskkværnet peber
1 pose frisk mozarella, 125 g
mælk eller æg til pensling
Sæt ovnen på 200 grader
Skær peberfrugten i små tern, og steg i olivenolie ved lav varme i 10 min. til ternene er møre.
Skær de kogte kartofler i små tern, og kom dem ved sammen med spinat. Steg et kort øjeblik, og krydr med salt og peber.
Skær osten i små tern, og bland med kartoffelmassen.
Udstik pizzadejen i fire store cirkler (jeg lavede en del små istedet), og fordel fyldet midt på hver dejcirkel. Fold dem sammen til halvmåner, og klem dejen godt sammen, brug en gaffel.
Læg piroggerne på en bageplade med bagepapir, og pensel med æg eller mælk. Bag piroggerne i ca. 15 min.
Ser lækkert ud.
SvarSletDe smagte rigtig godt :)
SvarSletKram