Hjemme hos os: Madlavning, Bagetid, Brød og kager, Kreative påfund og Familietid. Velkommen.

fredag den 26. august 2011

Lørdag var stor bagedag - Klassisk chokolade whoopie pie

En af de bøger jeg havde med hjem fra USA var bogen om Whoopie pies af Sarah Billingsley og Amy Treadwell.

Derfor var det oplagt at få prøvet den klassiske chokolade whoopie pie. Hertil ville jeg have lavet klassisk marshmellow fyld, men det krævede marshmellow fluff, som jeg desværre ikke kunne skaffe. Jeg fandt derfor på mit eget alternativ, som blev rigtig vellykket.

Jeg købte også måleskeer til at måle de amerikanske mål, så opskriften bliver i disse, men jeg ved der findes diverse omregnere på nettet.

Til selve kagerne skal følgende bruges:
1 2/3 cups mel
2/3 kakaopulver
1½ tsk. bagepulver
½ tsk salt
4 spsk usalted smør med stuetemperatur
4 spsk. vegetable shortening (jeg brugte bagemargarine)
1 cup brun farin
1 stort æg
1 tsk vanilie ekstrakt
1 1/4 cup mælk

Forvarm ovnen til 190,55 grader. Gør to bageplader med bagepapir klar.

Sigt mel, kakao pulver, bagepulver og salt i en skål.

Tag din køkkenmaskine og pisk med K spaden smør, bagemargarine og brun farin sammen ved lav hastighed indtil det netop er blandet. Sæt farten op til medium og pisk til den er fluffy og blød i ca. 3 min.

Tilføj æg og vanilie og pisk i ydereligere 2 min.

Tilføj halvdelen af melblandingen og halvdelen af mælken til skålen og pisk med lav hastighed indtil det netop er blandet. Skrab ned af siderne af skålen med en dejskraber, så alt kommer med. Tilføj resten af melblandingen og mælken og pisk til det er blandet godt sammen.

Brug en ske til at sætte en spiskeskefuld af dejen på bagepapiret. Husk at give lidt plads imellem, da de flyder ud.

Bag en plade af gangen i ca. 10 min eller indtil kagerne springer tilbage når man presser blidt på dem.

Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af på bagepapiret i ca. 5 min. før de overføres til en rist til afkøling.

Jeg tegnede cirkler på bagsiden af bagepapiret, så jeg var sikker på alle kagerne fik samme størrelse.




Min egen version af fyldet - guf fyld med jordbærsmag

½  bøtte jordbærguf
220 g smør
2 cups flormelis

Pisk jordbærguffen i 5 min som anvist på bøtten.

Tilsæt smør og 1 cup flormelis og pisk sammen.

Tilsæt sidste cup flormelis og vend det sammen med en dejskraber.

Fyldet sættes på undersiden af en kage og en anden sættes ovenpå, så de bliver til en whoopie pie.



Share:

4 kommentarer:

  1. Hej - man kan selv lave marshmellow fluff - jeg har en opskrift på min blog, se opskrifter på chocolate whoopies pies.

    SvarSlet
  2. Hvor ser de gode ud(:

    www.dyreglad-pige.blogspot.com

    SvarSlet
  3. Camilla-> Det ved jeg.. Har også skrevet en kommentar til dit indlæg... Men forsøgte at tænke lidt kreativt :)

    Dyreglad-pige-> Tak :)

    SvarSlet
  4. Ummm kunne godt sætte tænderne i sådan en lige NU..

    Hyggehygge
    Marianne

    SvarSlet

Popular Posts

Categories

Unordered List

Follow on Bloglovin

Text Widget

Blog Archive

Leveret af Blogger.

Faste læsere

Labels

Søg i denne blog

Blogroll

About

Flickr

BTemplates.com

Copyright © Biancas Kageverden | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com