Jeg har været så heldig at få lov at teste den nye Citron Ekstrakt fra Dr. Oetker. Da tiden og overskuddet ikke var til de store kreationer, tænkte jeg at det skulle være nemt og enkelt.
Det er aldrig rigtigt lykkedes mig at lave roulade før, men jeg har længe gerne villet gøre forsøget igen. Det kan ikke passe det altid skal gå galt for mig. Så mig i sving med ny opskrift og så lykkedes det. Det tager ca. 3 kvarter at lave og så er der dejlig cremet og lækker citron roulade.
Smagen blev rigtig god og lige tilpas sammensætning mellem det søde og citronen, så en opskrift skal I da have her.
Først lavede jeg cremen. Her tænker jeg, at man sagtens kan bruge Dr. Oetkers egen kagecreme og tilføje citron ekstrakten, hvis det skal gå lidt hurtigere. Det havde jeg dog ikke hjemme, så jeg gik selv i sving.
Creme:
2 æg
2 spsk sukker
1 spsk maizena mel
2½ dl mælk
½ tsk vaniliesukker
1½ tsk citron ekstrakt
1 blad husblas
Læg husblas i koldt vand.
Pisk æg og sukker sammen i en tykbundet gryde under opvarmning.
Tilsæt mel og mælk mens der stadig piskes. Bring cremen i kog ved konstant piskning. Det går ret hurtigt, så det kan sagtens gøres ved håndkraft.
Tag gryden af varmen. Vrid husblas for vand og pisk det i cremen sammen med vaniliesukker.
Stil til afkøling. Drys sukker over cremen imens, så den ikke trækker skind.
Kagebund:
4 æggehvider
75 g sukker
3 æggeblommer
1 tsk vaniliesukker
1 tsk citron ekstrakt
75 g kartoffelmel
Pisk æggehviderne stive i en stor skål og tilsæt derefter sukker lidt efter lidt, mens der piskes til marengsmassen er blank og sej.
Pisk æggeblommer og vaniliesukker i en anden skål i 1 minut med en håndmixer og tilsæt citron ekstrakt.
Vend æggeblommerne op i marengsmassen.
Sigt kartoffelmelen og vend det forsigtigt i dejen til den bliver ensartet og fin.
Fordel dejen i et jævnt lag på en bageplade med bagepapir i et rektangel.
Bag i midten af ovnen ved 225 grader i ca. 7 minutter.
Læg et nyt bagepapir på bordet og drys det med sukker. Vend den bagte bund over på sukkeret mens den stadig er lun.
Pensl bagepapiret bunden sidder fast på og som nu ligger opad med vand og træk forsigtigt bagepapiret af.
Smør cremen ud på bunden og rul rouladen sammen på den lange led.
Læg den i køleskabet lidt så cremen kan nå at sætte sig.
Det er aldrig rigtigt lykkedes mig at lave roulade før, men jeg har længe gerne villet gøre forsøget igen. Det kan ikke passe det altid skal gå galt for mig. Så mig i sving med ny opskrift og så lykkedes det. Det tager ca. 3 kvarter at lave og så er der dejlig cremet og lækker citron roulade.
Smagen blev rigtig god og lige tilpas sammensætning mellem det søde og citronen, så en opskrift skal I da have her.
Først lavede jeg cremen. Her tænker jeg, at man sagtens kan bruge Dr. Oetkers egen kagecreme og tilføje citron ekstrakten, hvis det skal gå lidt hurtigere. Det havde jeg dog ikke hjemme, så jeg gik selv i sving.
Creme:
2 æg
2 spsk sukker
1 spsk maizena mel
2½ dl mælk
½ tsk vaniliesukker
1½ tsk citron ekstrakt
1 blad husblas
Læg husblas i koldt vand.
Pisk æg og sukker sammen i en tykbundet gryde under opvarmning.
Tilsæt mel og mælk mens der stadig piskes. Bring cremen i kog ved konstant piskning. Det går ret hurtigt, så det kan sagtens gøres ved håndkraft.
Tag gryden af varmen. Vrid husblas for vand og pisk det i cremen sammen med vaniliesukker.
Stil til afkøling. Drys sukker over cremen imens, så den ikke trækker skind.
Kagebund:
4 æggehvider
75 g sukker
3 æggeblommer
1 tsk vaniliesukker
1 tsk citron ekstrakt
75 g kartoffelmel
Pisk æggehviderne stive i en stor skål og tilsæt derefter sukker lidt efter lidt, mens der piskes til marengsmassen er blank og sej.
Pisk æggeblommer og vaniliesukker i en anden skål i 1 minut med en håndmixer og tilsæt citron ekstrakt.
Vend æggeblommerne op i marengsmassen.
Sigt kartoffelmelen og vend det forsigtigt i dejen til den bliver ensartet og fin.
Fordel dejen i et jævnt lag på en bageplade med bagepapir i et rektangel.
Bag i midten af ovnen ved 225 grader i ca. 7 minutter.
Læg et nyt bagepapir på bordet og drys det med sukker. Vend den bagte bund over på sukkeret mens den stadig er lun.
Pensl bagepapiret bunden sidder fast på og som nu ligger opad med vand og træk forsigtigt bagepapiret af.
Smør cremen ud på bunden og rul rouladen sammen på den lange led.
Læg den i køleskabet lidt så cremen kan nå at sætte sig.
Citron i kage er bare altid godt! Sur-sød, uhm <3
SvarSlet- Anne
Ja det fandt jeg ud af. Mon ikke der skal eksperimenteres lidt mere der :)
Slet