Når nu jeg havde rabarber hjemme og vejret jo har været fantastisk, måtte jeg altså igang med en portion rabarberis. Skålen til ismaskinen blev derfor puttet i fryseren og så var det ellers bare med at komme igang. I gemmerne fandt jeg en pakke af Odense Marcipans færdige kransekagemasse, så den kom med i puljen og det blev til disse skønne is sandwichs.
Isen
Isen er lavet ud fra den grundopskrift som jeg har fundet på Dansukkers hjemmeside. Derudover lavede jeg en rabarbermos som smagsgiver.
Først laves rabarbermosen så den kan nå at køle lidt af.
200 g rabarber
2 dl vand
2 tsk vaniljeekstrakt
Rens og snit rabarberne og kog dem sammen med vand og vaniljeekstrakt i ca. ½ time.
Derefter moses de med en stavblender og mosen stilles til afkøling.
Resten af isen:
4 pasteuriserede æggeblommer
1 dl Sukker
2 dl mælk
1 1/2 dl piskefløde
1 dl Glukosesirup
Pisk æggeblommer og sukker sammen.
Kog mælk, fløde og glukosesirup op.
Pisk æggemassen ned i den varme mælkeblanding.
Sigt massen gennem en finmasket si.
Tilsæt smagsgivere efter eget valg. Her rabarbermosen.
Kør blandingen i en ismaskine, eller hæld den i en form, som stilles i fryseren i mindst 5 timer. Rør i massen en gang imellem.
Top og bund til is-sandwichs
200 g færdig kransekagemasse fra Odense marcipan
Lidt hakkede hasselnødder.
Kommes på bagepapir i toppe svarende til den størrelse man ønsker sin is-sandwich. Husk der skal være et lige antal, så det passer med en top og en bund til hver.
Kom hakkede hasselnødder på og bag i ovnen ved 210 grader i ca. 5-10 minutter, afhængigt af størrelsen på kagerne.
Når kagerne er kølet af og man gerne vil have sin is-sandwich samles de med en den mængde is man ønsker. Husk at tage isen ud af fryseren ca. ½ time i forvejen, da den ikke skal være for hård.
Isen
Isen er lavet ud fra den grundopskrift som jeg har fundet på Dansukkers hjemmeside. Derudover lavede jeg en rabarbermos som smagsgiver.
Først laves rabarbermosen så den kan nå at køle lidt af.
200 g rabarber
2 dl vand
2 tsk vaniljeekstrakt
Rens og snit rabarberne og kog dem sammen med vand og vaniljeekstrakt i ca. ½ time.
Derefter moses de med en stavblender og mosen stilles til afkøling.
Resten af isen:
4 pasteuriserede æggeblommer
1 dl Sukker
2 dl mælk
1 1/2 dl piskefløde
1 dl Glukosesirup
Pisk æggeblommer og sukker sammen.
Kog mælk, fløde og glukosesirup op.
Pisk æggemassen ned i den varme mælkeblanding.
Sigt massen gennem en finmasket si.
Tilsæt smagsgivere efter eget valg. Her rabarbermosen.
Kør blandingen i en ismaskine, eller hæld den i en form, som stilles i fryseren i mindst 5 timer. Rør i massen en gang imellem.
Top og bund til is-sandwichs
200 g færdig kransekagemasse fra Odense marcipan
Lidt hakkede hasselnødder.
Kommes på bagepapir i toppe svarende til den størrelse man ønsker sin is-sandwich. Husk der skal være et lige antal, så det passer med en top og en bund til hver.
Kom hakkede hasselnødder på og bag i ovnen ved 210 grader i ca. 5-10 minutter, afhængigt af størrelsen på kagerne.
Når kagerne er kølet af og man gerne vil have sin is-sandwich samles de med en den mængde is man ønsker. Husk at tage isen ud af fryseren ca. ½ time i forvejen, da den ikke skal være for hård.
0 kommentarer:
Send en kommentar