Den ene aften fik vi lyst til lige at tage et smut til
Grækenland. Det blev grillen der blev udfordret og vi endte ud med en lækker
tallerken med lidt små sommerherligheder.
Manden stod for kødbollerne, så jeg skal lige have lokket en
opskrift ud af ham. Jeg stod for tomatsalsa og auberginetoast, som virkelig er
nemt og hurtigt at lave. Vi fik ikke
spist al tomatsalsaen, så resten blev hurtigt gjort klar til lidt andet lækkert
i bedste stop spild af mad stil. Mere om det sidst i opskriften.
Tomatsalsa
6 store tomater
1 hvidløg
1 forårsløg
2 spsk hakket persille
2 spsk olivenolie
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
Pynt med frisk basilikum
1 hvidløg
1 forårsløg
2 spsk hakket persille
2 spsk olivenolie
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
Pynt med frisk basilikum
Vask tomaterne, hak dem fint og kom dem i en skål.
Hak hvidløg og forårsløg fint og kom det i skålen.
Hak hvidløg og forårsløg fint og kom det i skålen.
Tilsæt hakket persille, olivenolie, salt og peber og rør det
godt sammen.
Pynt med basilikum og server.
Et lille tip: Jeg
hakker altid persille og andre friske krydderurter ved at komme dem i et glas
og så klippe ned i glasset med en saks. På den måde undgår jeg at have finthakkede
krydderurter overalt. Stil glasset til side uden at skylle det efter brug. Skal
du lave noget med olie også ,hældes olien blot ned i glasset og så har du en
olie med smag af krydderurter.
Stop spild af mad:
Er der rester efter maden: Hæld væden der har samlet sig i bunden fra og kom resten i en gryde. Kog det op og blend det med en stavblender. Kom det eventuelt i fryseren, så har du pizzasauce eller ekstra smag til en kødsauce.
Er der rester efter maden: Hæld væden der har samlet sig i bunden fra og kom resten i en gryde. Kog det op og blend det med en stavblender. Kom det eventuelt i fryseren, så har du pizzasauce eller ekstra smag til en kødsauce.
Auberginetoast
8 skiver aubergine af ca 1 cm tykkelse
1 tsk groft salt
3 spsk olivenolie
8 skriver flute
8 skiver fra en salatost i blok
1 tsk groft salt
3 spsk olivenolie
8 skriver flute
8 skiver fra en salatost i blok
Skær auberginen i skiver og læg skiverne på et viskestykke.
Drys groft salt over og lad det ligge så væden kan trækkes ud. Lad dem ligge i
ca. 10 minutter og børst derefter det våde salt af. Læg dem på en tallerken med plads til brød og
ost ved siden af.
Skær flute i skiver. Jeg var så heldig at have et hjemmebagt
brød, der passede perfekt til formålet, så kig hvad du har i gemmerne.
Skær salatosten i skiver og lig sammen med brødet på
tallerkenen med aubergineskiverne, så de er klar til at komme ud til grillen i samlet flok.
Olien hældte jeg i glasset, som jeg havde hakket
krydderurter i. Glasset er ikke skyllet først, så på den måde har jeg en olie
med lidt smag i af de rester af finthakkede krydderurter, der er tilbage i
glasset.
Pensl grillen og kom brødskiver aubergineskiver på og grill
dem i ca. 3 minutter på hver side. Sørg for at få olie på begge sider af
skiverne.
Anret de grillede brødskiver med en skive ost og en
aubergine på toppen.
Det lyder sørme da lækkert :) kh Pia
SvarSletTak Pia. Det smagte fantastisk. Følte helt jeg sad på havnen i Chania - Kreta og nød et lækkert måltid :)
Slet