Lidt fra den gamle blog, skrevet den 17. januar 2010:
Var hjemme hos en veninde igår, hvor vi havde aftalt at bage boller. Fandt en fedtfattig opskrift på æbleboller i gemmerne og de blev bare super gode...
Så her kommer lige en opskrift:
50g gær
4 dl skummetmælk
2 tsk salt'
2 tsk honning
4 spsk olie
1 revet æble
50 g grahamsmel
ca. 600 g hvedemel
Mælken varmes i en gryde, og gæren opløses heri.
Salt og honning tilsættes.
Æblet rives fint med skræl på (vi fjernede skrællen) og tilsættes sammen med olie.
Grahamsmel og det meste af hvedemelet tilsættes, og dejen æltes godt sammen. Der holdes lidt af hvedemel tilbage for at sikre, at dejen bliver blød og smidig. Dejen stilles til hævning i ca. 1 time.
Dejen æltes derefter igennem og formes til boller, som stilles på e bageplade med bagepapir. Bollerne pensles med vand og strøs med grahamsmel.
Bollerne efterhæver i ca. 15 min og bages herefter ved 200 grader i 15-20 minutter.
Var hjemme hos en veninde igår, hvor vi havde aftalt at bage boller. Fandt en fedtfattig opskrift på æbleboller i gemmerne og de blev bare super gode...
Så her kommer lige en opskrift:
50g gær
4 dl skummetmælk
2 tsk salt'
2 tsk honning
4 spsk olie
1 revet æble
50 g grahamsmel
ca. 600 g hvedemel
Mælken varmes i en gryde, og gæren opløses heri.
Salt og honning tilsættes.
Æblet rives fint med skræl på (vi fjernede skrællen) og tilsættes sammen med olie.
Grahamsmel og det meste af hvedemelet tilsættes, og dejen æltes godt sammen. Der holdes lidt af hvedemel tilbage for at sikre, at dejen bliver blød og smidig. Dejen stilles til hævning i ca. 1 time.
Dejen æltes derefter igennem og formes til boller, som stilles på e bageplade med bagepapir. Bollerne pensles med vand og strøs med grahamsmel.
Bollerne efterhæver i ca. 15 min og bages herefter ved 200 grader i 15-20 minutter.
0 kommentarer:
Send en kommentar