Til bryllupskagen, som jeg lavede til tillægget i Fyens Stiftstidende, havde jeg valgt at lave en fondantsløjfe. Jeg synes den gav bryllupskagen et elegant tvist og samtidig er det en pynt, man også kunne bruge til andre kager.
Det er super nemt at lave sådan en sløjfe, og du får her en beskrivelse af hvordan jeg gjorde.
Du skal begynde i lidt god tid, da du først skal lave ca. 12 løkker, der først skal tørre op, så de ikke mister formen, når sløjfen laves.
Derudover skal du bruge RI (Royal Icing) til at samle sløjfen med.
Opskriften på RI lyder således:
1 bæger past æggehvider
Ca. 300 g flormelis
Rør æggehviden sammen med flormelis. Flormelisen skal tilsættes lidt ad gange. Glasuren er klar når den laver små toppe, som bliver stående når piskerisene løftes op.
Sæt løkkerne på et stykke madpapir og kom en god portion RI på.
Læg de første løkker på, så den danner en cirkel.
Læg derefter endnu en portion RI på og endnu et lag løkker.
Derefter endnu en portion RI og den sidste løkke.
Se evt. beskrivelse her:
Det er super nemt at lave sådan en sløjfe, og du får her en beskrivelse af hvordan jeg gjorde.
Du skal begynde i lidt god tid, da du først skal lave ca. 12 løkker, der først skal tørre op, så de ikke mister formen, når sløjfen laves.
Derudover skal du bruge RI (Royal Icing) til at samle sløjfen med.
Opskriften på RI lyder således:
1 bæger past æggehvider
Ca. 300 g flormelis
Rør æggehviden sammen med flormelis. Flormelisen skal tilsættes lidt ad gange. Glasuren er klar når den laver små toppe, som bliver stående når piskerisene løftes op.
Sæt løkkerne på et stykke madpapir og kom en god portion RI på.
Læg de første løkker på, så den danner en cirkel.
Læg derefter endnu en portion RI på og endnu et lag løkker.
Derefter endnu en portion RI og den sidste løkke.
Se evt. beskrivelse her:
0 kommentarer:
Send en kommentar