Desserten nytårs aften stod jeg for og da jeg ved at en stor del af familien elsker cookie dough desserten, som du kan finde her, besluttede jeg at lave hjemmelavet is til.
For at det skulle passe sammen med kagen og samtidig have et lille pift, blev det til hjemmelavet vaniljeis med hasselnøddekrokant.
Opskriften jeg brugte får du her. Det er ikke en sund is, tværtimod. Min mor havde en liter fløde til overs, så den skulle selvfølgelig bruges.
Først lavede jeg hasselnøddekrokanten:
2 dl sukker
4 spsk vand
4 dl hasselnødder
Kog sukker og vand til en gylden sirup.
Kom nødderne i og vend dem rundt med en ske.
Hæld krokantmassen ud på bagepapir og smør massen jævnt ud med en paletkniv.
Lad køle af og hak den groft med en savtakket kniv.
Isen:
8 past æggeblommer
10 spsk sukker
1 vaniljestang
1 liter piskefløde
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekornene til en luftig æggesnaps med en elpisker. Den skal være så hvid som muligt.
Pisk fløden.
Vend forsigtigt flødeskummet i æggemassen.
Hæld cremen i en beholder og dæk med tilsluttende låg.
Sæt den i fryseren og frys i 2-3 timer.
Eller hæld massen i en is maskine og følg dens anvisninger.
For at det skulle passe sammen med kagen og samtidig have et lille pift, blev det til hjemmelavet vaniljeis med hasselnøddekrokant.
Opskriften jeg brugte får du her. Det er ikke en sund is, tværtimod. Min mor havde en liter fløde til overs, så den skulle selvfølgelig bruges.
Først lavede jeg hasselnøddekrokanten:
2 dl sukker
4 spsk vand
4 dl hasselnødder
Kog sukker og vand til en gylden sirup.
Kom nødderne i og vend dem rundt med en ske.
Hæld krokantmassen ud på bagepapir og smør massen jævnt ud med en paletkniv.
Lad køle af og hak den groft med en savtakket kniv.
Isen:
8 past æggeblommer
10 spsk sukker
1 vaniljestang
1 liter piskefløde
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekornene til en luftig æggesnaps med en elpisker. Den skal være så hvid som muligt.
Pisk fløden.
Vend forsigtigt flødeskummet i æggemassen.
Hæld cremen i en beholder og dæk med tilsluttende låg.
Sæt den i fryseren og frys i 2-3 timer.
Eller hæld massen i en is maskine og følg dens anvisninger.
Ser rigtig lækkert ud - og spændende men noget jeg gætter på de fleste vil kunne lide (:
SvarSletHaha. Ja det tror jeg egentlig du kunne have ret i ;)
SletDet ligner noget, der sagtens kunne udgøre en form for sen morgenmad :D Hvis nogen altså lige kom forbi med en portion. Det sker nok desværre ikke.
SvarSletEr der egentlig nogen særlig årsag til, at krokanten skal hakkes med en savtakket kniv, og ikke bare en hvilken som helst kniv? Kan godt være jeg spørger dumt :P
Kunne sagtens ske, at jeg var nødt til at prøve at lave isen engang.
Hehe. Ikke den sundeste morgenmad, men hvorfor ikke ;)
SletJeg bruger en savtakket kniv, da den får fat i nødderne og de derved ikke glider ud under knivbladet. Men mon ikke en almindelig også kan bruges.
Uff altså det er simpelthen ikke særlig sødt at poste det lige når jeg er ALLERMEST lækkersulten! Guf da! :D Kan lige forestille mig at det smager mindst lige så godt som det ser ud :D
SvarSletJa lækkersulten kan man hurtigt blive ;)
SletPrøv den - den er SÅ nem at lave. :)