Endnu et projekt fra Dr. Oetkers juleopskriftshæfter er prøvet af. Denne blev lavet tirsdag aften, da jeg var så heldig at have min søster, svoger og nevø på besøg. Da Curros'ne helst skal spises mens de stadig er nylavede, skulle det være en dag, hvor jeg havde tid.
Det kræver lidt øvelse at lave dem, men når først man har taget, så går det. Jeg skal helt sikkert prøve dem af igen en anden gang, og det behøver nu ikke kun være til jul. De minder om de spanskrør, man ofte kan få med vaniliesoftice og dem kan vi rigtig godt lide herhjemme.
Nu får I kun billede af dem der rent faktisk lykkedes, da de andre virkelig ikke var særlig kønne.
Opskrift:
1½ dl vand
50 g smør
1/4 tsk salt
175 g hvedemel
75 g sukker
1 spsk vaniliesukker
1 tsk bagepulver
2 æg
olie til stegning (jeg brugte 500 g palmin)
Pynt: Flormelis
Bring vand, smør og salt i kog i en gryde.
Tilsæt hvedemel på en gang og rør det godt med en trægrydeske, til dejen har form som en kugle og slipper gryden.
Kom dejen i en skål og pisk sukker, vaniliesukker, bagepulver og æggene i et af gangen.
Dejen skal være fast, blank og sej.
Kom dejen i en sprøjtepose med en stjerneformet tylle eller i en bollesprøjte.
Varm olien på i en gryde eller brug en frituregryde med frisk ren olie.
Pres dejen ud gennem tyllen direkte ned i olien i stænger på 15-20 cm. Skær af med en kniv eller saks.
Lav nogle stykker ad gangen og steg dem 4-5 minutter, til de er gyldne og sprøde. Pas på olien ikke er for varm, for så vil de være rå indvendig, når de er brune.
Tag dem op med en hulske og læg dem på køkkenrulle til afdrypning.
Drys strags med sigtet flormelis.
Det kræver lidt øvelse at lave dem, men når først man har taget, så går det. Jeg skal helt sikkert prøve dem af igen en anden gang, og det behøver nu ikke kun være til jul. De minder om de spanskrør, man ofte kan få med vaniliesoftice og dem kan vi rigtig godt lide herhjemme.
Nu får I kun billede af dem der rent faktisk lykkedes, da de andre virkelig ikke var særlig kønne.
Opskrift:
1½ dl vand
50 g smør
1/4 tsk salt
175 g hvedemel
75 g sukker
1 spsk vaniliesukker
1 tsk bagepulver
2 æg
olie til stegning (jeg brugte 500 g palmin)
Pynt: Flormelis
Bring vand, smør og salt i kog i en gryde.
Tilsæt hvedemel på en gang og rør det godt med en trægrydeske, til dejen har form som en kugle og slipper gryden.
Kom dejen i en skål og pisk sukker, vaniliesukker, bagepulver og æggene i et af gangen.
Dejen skal være fast, blank og sej.
Kom dejen i en sprøjtepose med en stjerneformet tylle eller i en bollesprøjte.
Varm olien på i en gryde eller brug en frituregryde med frisk ren olie.
Pres dejen ud gennem tyllen direkte ned i olien i stænger på 15-20 cm. Skær af med en kniv eller saks.
Lav nogle stykker ad gangen og steg dem 4-5 minutter, til de er gyldne og sprøde. Pas på olien ikke er for varm, for så vil de være rå indvendig, når de er brune.
Tag dem op med en hulske og læg dem på køkkenrulle til afdrypning.
Drys strags med sigtet flormelis.
Uhhhhhhhhhhhhhhhhhh altså , hvor ser de gode ud !!!
SvarSletHyggehygge
Marianne
UHHMMMMMMM :-D Nu har jeg set churros på så mange blogs efterhånden - og "truet" med at lave dem i flere år - nu må jeg vist tage mig sammen :-)
SvarSletKH
Birthe
Marianne-> Tak :D
SvarSletBirthe-> De smager altså også godt, men kræver lige lidt øvelse af få dem perfekte. Kan dog varmt anbefale dig at forsøge ;) Knus