Navnet på denne småkage har jeg hørt mange gange, men har aldrig smagt den. Derfor var det oplagt at prøve denne opskrift af. Kagerne er ganske rigtigt krydrede og smager rigtig godt.
Jeg valgte at udstikke dem i stjerneforme, bare for at der var lidt hyggeligt, der matchede mine hjerter (mere om dem i et andet indlæg).
Opskriften:
225 g hvedemel
1 pose Dr. Oetker hakkede mandler (50 g)
1 spsk brunt bagepulver
175 g lyst rørsukker
Revet citronskal fra 1/4 ubehandlet citron
125 g smør
1 æg str. M/L
Pynt: Dr. Oetker hasselnøddeflager
Bland mel, mandler, bagepulver, sukker og citronskal. (jeg sigter altid mel og bagepulver for at få en jævn dej).
Smuldr smørret i blandingen og saml dejen med æg. (jeg kørte det hele igennem i min Kenwood, så den samlede det fint for mig).
Pak dejen ind i plastfilm og læg den i køleskabet i 1 time. (her lod jeg den ligge over natten, hvilket jeg ofte har for vane at gøre med mine småkager).
Tril dejen til små kugler på ca. 2½ cm i diameter. Læg kuglerne på en bageplade med bagepapir, tryk dem flade og drys med hasselnøddeflager. (som tidligere skrevet valgte jeg at udstikke dem som stjerner)
Bages ved 180 grader i 10-12 minutter til de er gyldne.
Som ekstraoplysning i Dr. Oetkers Juleopskriftshæfte står der dette: Speculaas er en traditionel, hollandsk småkage, som bages i forbindelse med fejringen af helgen Sankt Nicholas dag den 6. december.
Jeg valgte at udstikke dem i stjerneforme, bare for at der var lidt hyggeligt, der matchede mine hjerter (mere om dem i et andet indlæg).
Opskriften:
225 g hvedemel
1 pose Dr. Oetker hakkede mandler (50 g)
1 spsk brunt bagepulver
175 g lyst rørsukker
Revet citronskal fra 1/4 ubehandlet citron
125 g smør
1 æg str. M/L
Pynt: Dr. Oetker hasselnøddeflager
Bland mel, mandler, bagepulver, sukker og citronskal. (jeg sigter altid mel og bagepulver for at få en jævn dej).
Smuldr smørret i blandingen og saml dejen med æg. (jeg kørte det hele igennem i min Kenwood, så den samlede det fint for mig).
Pak dejen ind i plastfilm og læg den i køleskabet i 1 time. (her lod jeg den ligge over natten, hvilket jeg ofte har for vane at gøre med mine småkager).
Tril dejen til små kugler på ca. 2½ cm i diameter. Læg kuglerne på en bageplade med bagepapir, tryk dem flade og drys med hasselnøddeflager. (som tidligere skrevet valgte jeg at udstikke dem som stjerner)
Bages ved 180 grader i 10-12 minutter til de er gyldne.
Som ekstraoplysning i Dr. Oetkers Juleopskriftshæfte står der dette: Speculaas er en traditionel, hollandsk småkage, som bages i forbindelse med fejringen af helgen Sankt Nicholas dag den 6. december.
Hvor er de fine. Synes aldrig jeg har hørt om dem før, men jeg tror jeg vil kunne lide dem :-)
SvarSletKH
Birthe