Hjemme hos os: Madlavning, Bagetid, Brød og kager, Kreative påfund og Familietid. Velkommen.

lørdag den 10. december 2011

Honningkage med smørcreme & chokolade - Dr. Oetkers juleopskrifshæfte 2008

En af kagerne til julehygge-dagen, var denne honningkage med smørcreme & chokolade. Den smager super godt og fik stor ros, og så er den vildt nem at lave. Jeg flækkede den i 3 bunde, da jeg synes det gav den bedste fordeling af smørcremen.



Opskrift:
100 g smør
1½ dl sukker
1 dl honning
1 æg
1 dl kærnemælk
4 dl hvedemel
1 bæger Dr. Oetker Hakket Appelsinskal
1 pose Dr. Oetker Honningkage krydderi

Smørcreme:
2 dl flormelis
½ dl kogende vand
175 g blødt smør

Overtræk:
100 g chokolade

Smelt smør, sukker og honning i en gryde og lad det køle lidt af.

Rør æg, kærnemælk, hvedemel, honningkagekrydderi og hakket Appelsinskal i blandingen og kom dejen i en lille smurt bradepande.

Bag kagen ca. 1 time ved 150 grader og lad dn køle helt af inden den flækkes.

Rør smørcremen af flormelis, vand og smør til en smørbar creme.

Læg cremen imellem kagebundene og pynt med ca. 100 g smeltet chokolade.

Sæt kagen i køleskabet til cremen er stivnet.
Share:

1 kommentar:

Popular Posts

Categories

Unordered List

Follow on Bloglovin

Text Widget

Blog Archive

Leveret af Blogger.

Faste læsere

Follow by Email

Labels

Søg i denne blog

Blogroll

About

Flickr

BTemplates.com

Copyright © Biancas Kageverden | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com