En af kagerne til julehygge-dagen, var denne honningkage med smørcreme & chokolade. Den smager super godt og fik stor ros, og så er den vildt nem at lave. Jeg flækkede den i 3 bunde, da jeg synes det gav den bedste fordeling af smørcremen.
Opskrift:
100 g smør
1½ dl sukker
1 dl honning
1 æg
1 dl kærnemælk
4 dl hvedemel
1 bæger Dr. Oetker Hakket Appelsinskal
1 pose Dr. Oetker Honningkage krydderi
Smørcreme:
2 dl flormelis
½ dl kogende vand
175 g blødt smør
Overtræk:
100 g chokolade
Smelt smør, sukker og honning i en gryde og lad det køle lidt af.
Rør æg, kærnemælk, hvedemel, honningkagekrydderi og hakket Appelsinskal i blandingen og kom dejen i en lille smurt bradepande.
Bag kagen ca. 1 time ved 150 grader og lad dn køle helt af inden den flækkes.
Rør smørcremen af flormelis, vand og smør til en smørbar creme.
Læg cremen imellem kagebundene og pynt med ca. 100 g smeltet chokolade.
Sæt kagen i køleskabet til cremen er stivnet.
Opskrift:
100 g smør
1½ dl sukker
1 dl honning
1 æg
1 dl kærnemælk
4 dl hvedemel
1 bæger Dr. Oetker Hakket Appelsinskal
1 pose Dr. Oetker Honningkage krydderi
Smørcreme:
2 dl flormelis
½ dl kogende vand
175 g blødt smør
Overtræk:
100 g chokolade
Smelt smør, sukker og honning i en gryde og lad det køle lidt af.
Rør æg, kærnemælk, hvedemel, honningkagekrydderi og hakket Appelsinskal i blandingen og kom dejen i en lille smurt bradepande.
Bag kagen ca. 1 time ved 150 grader og lad dn køle helt af inden den flækkes.
Rør smørcremen af flormelis, vand og smør til en smørbar creme.
Læg cremen imellem kagebundene og pynt med ca. 100 g smeltet chokolade.
Sæt kagen i køleskabet til cremen er stivnet.
Uhmmm, nu får jeg lyst til honningkage :-D
SvarSletKH
Birthe