Hjemme hos os: Madlavning, Bagetid, Brød og kager, Kreative påfund og Familietid. Velkommen.

mandag den 7. januar 2013

Chokoladekursus på Sortekilde i Kerteminde

Den 29. november 2012 var jeg med min mor og søster på chokoladekursus. Kursus beskrivelsen lød således (lånt fra sortekildes hjemmeside: www.sortekilde.dk)

Kom og oplev en aften med chokolade og konfekt
Torsdag d. 29. november 2012 kl. 18.30
Sted: Sortekilde


Der vil være mulighed for at lære:
- Hvordan man laver chokolade Petits fours.
- Støbning af temperering af chokolade + diverse teknikker.
- Anderledes konfekt
- Vi tilbereder en kage
- Smagning af de hjemmelavede lækkerier til em kop kaffe
Dette sker under kyndig vejledning af dessertkok gennem 25 år Yves Antoine fra Rudolf Mathis.
Pris: kr. 395,- Tilmelding på info@sortekilde.dk

Da jeg jo elsker søde sager og ikke mindst chokolade - må nok hellere sige især chokolade - var det et kursus jeg havde set frem til.

Det er især temperering af chokolade der volder mig problemer, da jeg ofte kommer til at overvarme det, så det får den der kedelige grå overflade. Vi havde desværre ikke tid til selv at temperere chokoladen, men fik det vist for hele holdet. Så nu må jeg se om det vil lykkes næste gang. Det lykkedes da heldigvis fint med min kransekage.

Vi blev delt op i hold og skulle herefter prøve at lave forskellige chokoladedesserter. Meningen var at man samtidig skulle gå rundt og kigge hvad de andre hold lavede, for at få et indtryk af helheden. Det synes jeg desværre ikke fungerede særlig godt, da jeg er typen, der godt kan lide at fordybe mig i tingene og gerne skal prøve det af for at få hele indtrykket med.

Samtidig synes jeg det var lidt ærgerligt at kokken skulle rende rundt mellem de forskellige hold, som alle stillede en masse spørgsmål. På den måde endte han ofte med at stå ved det samme hold, og vi andre måtte forsøge os frem, som så desværre ikke var rigtigt hver gang. Jeg er nok mere til at alle får samme udbytte af kurset, hvilket slet ikke var tilfældet her.

Heldigvis hyggede jeg mig med mor og søster og vi fik lavet nogle lækre ting, som vi fik lov at tage med hjem og smage, hvilket jo altid er et plus.

Jeg fik aldrig taget et billede af lækkerierne samlet, så jeg har tilladt mig at låne min søsters billede:


Lidt billeder fra aftenen fik jeg dog taget:





Share:

6 kommentarer:

  1. Men hvor ser det dog godt ud. Jeg har desværre også dårlige erfaringer med madkurser, hvor det godt kan være at underviseren er en dygtig konditor eller kok, men en utrolig dårlig pædagog som ikke har erfaring med at undervise større grupper og dermed sørge for at alle får et stort udbytte. ØV.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja resultatet blev ret godt, men synes helt sikkert der manglede noget undervisning istedet for - 1 2 3 start ;)

      Slet
  2. Århhh, jeg vil altså så gerne til den slags kurser, og jeg får mig aldrig meldt til, fordi jeg glemmer alt om det, og så bliver det for sent.

    Det ser ellers hyggeligt ud, så til efteråret tror jeg, at jeg vil se om ikke jeg kan finde et konfekt/fyldt chokolade kursus - ja, det er jo godt at planlægge juleforberedelserne i god tid ;)

    Knus fra

    Anne.

    SvarSlet
    Svar
    1. Synes faktisk det er hyggeligt med madkurser, så det er helt sikkert ikke sidste gang jeg har prøvet det.

      Det er da også kun hyggeligt at have planer for efteråret og julen i god tid ;) Jeg har da allerede noteret mig at huske fordejen til honningkagerne :)
      Knus

      Slet

Popular Posts

Categories

Unordered List

Follow on Bloglovin

Text Widget

Blog Archive

Leveret af Blogger.

Faste læsere

Labels

Søg i denne blog

Blogroll

About

Flickr

BTemplates.com

Copyright © Biancas Kageverden | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com